Typografi

AaBbCcDdEeFfGgHhIiJjKkLlMmNnOoPpQqRrSsTtUuVvWwZzÅåÄäÖö

Pantamera är vårt alldeles egna typsnitt. Det är skapat med kärlek och omsorg för att få våra varumärken att sticka ut hakan en aning och ge oss ett unikt uttryck. Det ska vara svårt att missa vem som är avsändare även utan logotypen. Vi är stolta föräldrar till en välartad typsnittbebis!

AaBbCc

Pantamera skrivs främst i gement, men får även användas VERSALT om budskapet kräver det. Pantamera används endast i rubriker med några få undantag som i statistik och siffror. Se gärna exempel. Pantamera finns endast i en BLACK-version.

Vi har så klart några kompletterande typsnitt också, som vi använder i brödtext och underrubriker.

Albra är ett kompletterande klackat kursivt typsnitt som främst används till över- och underrubriker samt i citat, men aldrig i brödtexter.
Gotham är vårt hustypsnitt som finns i flera vikter och kan användas till allt möjligt. Gotham Black används främst till mellanrubriker i brödtext, då i VERSALT. Det kan även användas till en kortare ingress, men skrivs då med både versaler och gemener. Gotham Book används till brödtext, där även Gotham Medium och Gotham Bold kan användas för att highlighta delar i ett textstycke. Gotham Italic används om något ska betonas i kursivt.

Så här används vår härliga

typografi

Över och underrubriker skrivs som bekant med den snyggt högklackade Albra. Rubriker, siffror och statistik skriver vi med vårt eget framtagna typsnitt Pantamera Black. Ursnyggt!

Brödtexter och annat smått & gott

När vi har längre texter med styckeindelning använder vi oss alltid av Gotham Black till rubriker innan nytt stycke. I inledningen av texten kan du använda Gotham Bold i tre, fyra ord för att sedan fortsätta med Gotham Book. Finns ju såklart även italic-varianter om du skulle behöva det.

Och så här ser en länk ut pantamera.nu.

Och som en sista utväg om inget annat funkar…

Arial används endast som en sista utväg om inget av våra typsnitt finns installerat på din dator.
Och Times New Roman Italic kan i nödfall användas om Albra inte är tillgängligt.

Och några exempel...

Kontakta oss för att Ladda ner material

Kul att du vill använda vårt material

Kontakta oss så fixar vi det.

Logga in för att ladda ner material

Har du inget inlogg?
Kontakta oss så fixar vi det!